Viesmīlības protokols

Profesionālas apmācības un treniņi viesmīļiem un viesmīlības komandai atbilstoši augstākajiem apkalpošanas standartiem.

Priekšstatu par labu restorānu veido visdažādāko elementu kopums – vienlīdz svarīga ir lieliska ēdienkarte, atbilstošs interjers, kā arī profesionāli viesmīļi, kas ar smaidu sagaidīs un apkalpos ikvienu klientu. Viesu apkalpošana ir viens no galvenajiem elementiem restorāna tēla veidošanā, jo tieši viesmīlis ir tas, kurš sagaida klientu un rada viņam pirmo priekšstatu par restorānu. Biznesa etiķetes ievērošana, atbilstošas galda manieres un izkopts komunikācijas stils attiecas uz visiem aspektiem, kas saistīti ar klientu apkalpošanu un komunikāciju.

Lieliska apkalpošana restorānā nenozīmē tikai pasūtījuma pieņemšanu pie galdiņa un tā atnešanu laikā, kamēr ēdiens vēl nav atdzisis un vīns sasilis, turklāt nepārtraukti smaidot. Tas ir darbību kopums, kas padara klientu laimīgu un apmierinātu ar saņemto, kā arī liek atgriezties restorānā vēl un vēl.

service single view_0006_blur-chef-close-up-262978-min
vismiliba-min

Etiķetes eksperte Irma Kalniņa nodrošinās profesionālas apmācības un treniņus viesmīļiem un viesmīlības komandai pēc augstākiem viesu apkalpošanas standartiem. Šos kursus Latvijā jau izmantojuši jau HoReCa nozares flagmaņi, kuriem svarīga reputācija un klientu novērtējums.
Īpaši būtiski viesmīlības protokolu apgūt viesmīļiem un citiem zāles darbiniekiem, kuriem ikdienā nākas saskarties ar oficiāliem pasākumiem, kā arī apkalpot augsta ranga amatpersonas.

Kursu laikā viesmīlības nozares pārstāvji iegūs prasmes, kā apkalpot dažādus klientus, radot vislabāko priekšstatu par restorānu:

  • Viesu sagaidīšana un pasūtījuma pieņemšana – ikvienu restorāna apmeklētāju gastronomiskajā piedzīvojumā ieved viesmīlis, tāpēc tieši viesmīļa varā ir noteikt šī apmeklējuma toni. Tāpēc būtiski apgūt pamata zināšanas, tostarp kā pareizi uzrunāt klientu, kad viņš pirmo reizi ieradies restorānā, kā iepazīstināt ar ēdienkarti un pieņemt pasūtījumu. Svarīgā ir komunikācija ar viesi arī pasniedzot rēķinu un atvadoties.
  • Apkalpošana pēc protokola – restorānos var tikt klātas smalkas maltītes ar augstu amatpersonu piedalīšanos, tādēļ neaizstājamas ir zināšanas par viesmīlības protokolu un etiķeti. Svarīga ir ne tikai viesu apkalpošanas secības, bet arī spēja nepieciešamības gadījumā konsultēt par ēdienkarti un piemeklēt atbilstošos dzērienus.
  • Konfidencialitāte – konfidencialitāte ir iekļauta apkalpošanas nozares ētikas kodeksā, jo viesmīlim vienlaikus līdz ar pasūtījumu izpildīšanu var nākties uzklausīt klienta pārdomas, kā arī nepieciešamības gadījumā iesaistīties sarunā. Kursu gaitā apgūsiet protokolam atbilstošu attieksmi, kā arī prasmi uzklausīt.
  • Konfliktu risināšana – profesionāls viesmīlis spēs nogludināt jebkuru saspringtu situāciju bez liekiem asumiem, arī brīžos, kad klients apgalvo – viņam vienmēr esot taisnība.
  • Video treniņš – palīglīdzeklis iegūto prasmju novērtēšanai un, ja nepieciešams, kļūdu labošanai.

Kļūstiet par labāku sevis versiju jau šodien!

Klientu un partneru atsauksmes

"Veiksmīgas sadarbības pamatā ir abpusēja cieņa." -Irma Kalniņa

Kļūstiet par labāku sevis versiju jau šodien!